Att bli lämnad – Mina egna erfarenheter av det.

Att bli lämnad, det är aldrig roligt. Förra inlägget skrev jag om vad forskning säger om att bli lämnad, varför det gör så ont. I detta inlägg tänkte jag berätta om mina egna erfarenheter av att bli lämnad. Något som jag har mycket erfarenhet om.

att bli lämnad

Jag brukar väldigt sällan berätta denna historien. Jag nämner det i föreläsningar att jag en gång blivit lämnad en gång i tiden men inte mer än så. Att bli lämnad av någon som betytt världen för en, det är något av detta jobbigaste jag varit med om hitintills. Inte ens min ätstörning var jobbigare än det.

Att bli lämnad . . .

För ganska många år sedan träffade jag en person som inom kort period började betyda världen för mig. Han var mitt allt. Jag var övertygad att detta var personen jag skulle leva resten av mitt liv med. Visst jag var ganska ung då men ändå inte. Jag var 18 år, det var full möjligt för mig då att så ska det bli. Vi var vuxna och nu har vi valt varandra.

Ett komplicerad förhållande som trots motgångar tog vi genom det. Tills han en dag, en helt felfri dag. En dag som jag inte hade någon aning om att vi hade det tufft. Då berättar att han inte längre älskar mig. Att han vill lämna mig, att vi nu skulle gå skilda vägar.

Reaktionen av att det inte längre var vi

Jag var i chock. Hur kan en person som jag var övertygad om skulle vara mannen i mitt liv inte längre vara det? Det skulle ju vara du och jag. Vi skulle ta oss igenom allt. Jag var beredd att satsa allt för dig. Men så kom det, orden som jag aldrig trodde jag skulle få höra, jag älskar inte dig mer.

Det gjorde så ont, jag hade så ont. I hela min kropp. Jag vaknade på nätterna och kollade i telefonen. Hoppades på att han skrev ”jag ångrar mig, det är dig jag vill dela mitt liv”. De samtalen kom aldrig, där jag satt jag och väntande att ”kanske idag kommer det”.

Hur kan en person som en gång älskat mig, inte längre göra det?

Vart enda liten cell i kroppen gör ont. Det är som de berättar i förra inlägget att det är som en fysisk skada. Det kan jag hålla med om, det var det. Som om någon dragit in en kniv i mitt hjärta och bara vrider kniven. Jag var helt förlamad kändes det som.

Det jobbigaste var att vardagen var tvungen att fortsätta. Jag behövde fortsätta att arbeta och leva mitt liv. Bara det att jag fick göra det utan honom, jag fick stå helt själv och göra det jag planerat att göra.

Med frågan, hur kan någon som en gång älskat mig inte längre älska mig? Var det allt en lögn? Hittade han på allt?

Man behöver då bara acceptera det som hänt och hitta en ny rutin, ny vana med dig själv. För det jag insåg att hela mitt liv kretsade kring honom. Jag brukar säga på mina föreläsningar att det som jag var är beroende av honom. För att jag själv var trasig.

Arijola
Hjälper människor att bygga självkänsla.

Säg vad du tycker!