Dumpad? Tips på hur du kommer över personen

Jag har skrivit ett inlägg både om vad forskning säger om att bli lämnad, mina egna erfarenheter att bli dumpad och nu tänkte jag ge tips om hur man kommer över en person. För att hur tråkigt och jobbigt det är så måste man gå vidare. 

dumpad

När jag blev lämnad, när jag fick höra orden ”Jag älskar inte dig längre”. Var det en chock och som någon psykisk misshandlade mig. Som en kniv i mitt hjärta. Sanningen är den att jag hade så svårt att smälta situationen vilket gjorde att det tog mig nästan 3 år att komma över honom. Det var 3 tuffa år och ännu jobbigare var det när man fick höra under denna perioden att han har hittat någon ny. Det är hårt. Sanningen är den att det enda som gjorde att jag började släppa honom var när jag fick veta att han hittat någon ny. Då insåg jag att det finns inget hopp längre.

Dock tycker jag inte man ska hoppas och vänta till den andra hittat någon annan som man ska börja komma över personen. Jag lärde mig enormt mycket av att bli dumpad som jag tänkte dela med mig.

Hur man går vidare när man blivit dumpad

 1. Det är okej.
  Det är helt okej att vara ledsen när något sånt händer en. Tillåt dig själv att vara ledsen. Avboka det du planerat i någon dag för att ta in det som hänt.
 2. Acceptera sanningen.
  Min största bov var att jag hade så svårt att acceptera det. Eller rättar sagt, jag ville inte acceptera sanningen. Jag ville inte gå med på att han skulle hitta någon annan, att jag inte skulle vara kvinnan i hans liv. Men ju snabbare du kan acceptera det som hänt, desto enklare blir det.
 3. Stimulera dig med annat 
  Sanningen är den, när du har sörjt ett tag och accepterat sanningen så börja hitta nya rutiner. Börja gör andra saker som du inte gjort tidigare. Tänk att du nu har mer dit att stärka din relation. Är det någon som du tidigare har ”gett upp” för personen? Gräv fram det. Ring dina vänner, ta en fika och fokusera på dig själv.
 4. Var snäll mot dig själv
  Detta var också något som också gjorde att läkningen tog längre tid. Jag var inte snäll mot mig själv. Hela tiden tänkte jag att det var mitt fel att detta hänt. Om jag bara är på detta sätt, eller om jag bara ser ut såhär så kommer han tillbaka. Men jag kan inte ändra mig själv för någon annan. Var snäll mot dig själv, berätta för dig själv att du är en fin människa även det som hänt. Det är okej. Du är inte sämre för att detta hänt.

Vad säger ni andra? Vad har ni för tips? Håller ni med?

Med detta inlägg vill jag önska dig en trevlig midsommar <3

Arijola
Hjälper människor att bygga självkänsla.

Säg vad du tycker!